Mekike su idealni doručak za dane posta: Ovako spremljene podsećaju na detinjstvo
Hrskave, šupljikave i rumene - sećaju nas na detinjstvo, školu i školske odmore. Na vikende provedene kod kuće kada nas je budio dobro poznati miris i znali smo odmah šta se to sprema. I u danima posta možete uživati u toplim mekikama.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml tople vode
- 2 supene kašike ulja
- 1 supena kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
- još ulja za prženje
Priprema:
U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte supenu kašiku brašna i promešajte, pa ostavite na toplom da naraste. Zatim prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, pa zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite na toplom da naraste i do četiri puta.
Radnu površinu pospite brašnom i stavite testo, pa razvijte koru debljine između sedam i osam centimetara, nožem secite željeni oblik i potopite u već vrelo ulje. Pržite na tihoj vatri.
Služite ih uz džem ili ajvar za slanu varijantu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lena
Mene podsecaju na siromastvo
Podelite komentar