• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za banana-hleb: Doručak koji će mališani obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prezrele banane ovom hlebu daju posebnu slast i teksturu

  • 0
banana hleb Foto: Shutterstock

Ukoliko vam preostanu banane čija kora počinje da tamni, nemojte ih bacati - napravite od njih banana-hleb koji može da stoji nekoliko dana i koji je izvanredno rešenje za doručak.

Uz med, džem ili krem, ovaj hleb će se posebno dopasti najmlađima.

Sastojci:

  • 3 prezrele banane
  • 210 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • kesica praška za pecivo
  • 100 g putera
  • 50 g oraha
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Banane izgnječite viljuškom, dodajte im umućena jaja i rastopljen puter.

U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i cimet, pa sjedinite sa mesom od banana, jaja i putera. Potom dodajte iseckane orahe i sve dobro izmešajte varjačom.

Smesu za hleb sipajte u kalup obložen papirom za pečenje, pa pecite u rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Prijatno!

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti