Danas smo za vas pripremili recept za slatku jelku od lisnatog testa koja je spolja hrskava, a iznutra vazdušasta i punjena kremom ili nekim drugim namazom.
Sprema se veoma brzo, a ukus i izgled će vas osvojiti.
Sastojci:
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 2 pune kašike čokoladnog krema
- 1 žumance
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite lisnato testo, ali vodite računa da ne bude previše tanko.
Na testo ravnomerno namažite krem, pa preko njega stavite i drugo lisnato testo koje ste razvukli.
Testo isecite u oblik jelke, pa je sa strane isecite na rese debljine jednog prsta.
Rese uvijte tako da dobijete spirale.
Jelku prebacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, pa je premažite umućenim žumancetom.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se malo prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.