Pored pita sa sirom i mesom, popularna je i pita sa krompirom ili kako je mnogi nazivaju - krompiruša. Verujemo da svaka domaćica ima svoj recept za ovu pitu, a mi smo za vas pripremili onaj koji će oduševiti i novopečene i iskusne domaćice.
Iako je pita sa krompirom lepa sama po sebi, kada joj dodate i malo suvog mesa, dobićete posebnu notu koja će zadovoljiti vaše čulo ukusa.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 200 g suvog mesa
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na sitne kockice ili ga izrendajte na krupno rende.
Crni luk iseckajte na kockice.
U posudu pomešajte luk i krompir, pa dodajte so i biber.
Zatim dodajte suvo meso koje ste takođe iseckali.
Sve dobro promešajte.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je sa malo ulja. Preko te kore stavite još jednu, pa po njoj ravnomerno rasporedite jedan deo fila.
Kore savijte u rolat, pa ga stavite u nauljen pleh.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Kada ste sve završili, rolate premažite uljem i pecite u hladnoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Dok se pita peče, stavite tri decilitra vode da ključa i dodajte jednu kašičicu soli.
Kada je pita gotova, prelijte je vrelom vodom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Pitu služite uz čašu jogurta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.