Badnji dan je dan kada većina pravoslavnih vernika posti, bez obzira na to da li su se pridržavali pravila tokom celog velikog posta ili ne.
Ukoliko vam je ponestalo ideja za posne recepte, mi smo za vas pripremili recept za riblju čorbu koja će obradovati celu porodicu.
Da bi vaša riblja čorba ispala savršeno, bitno je da koristite najmanje tri vrste ribe.
Sastojci:
- 1 kg ribe
- 1/2 štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 5 većih šargarepi
- 1 veza svežeg peršuna
- 1 komad korena paškanata
- 3 čena belog luka
- ulje
sastojci za mešavinu začina:
- so
- biljni začin
- tucana ljuta paprika
- slatka začinska paprika
- beli kul u prahu
- crni luk u prahu
- 1 kašika brašna
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, pa stavite ribu da se kuva na umerenoj temperaturi. Pazite samo da se riba ne raspadne, jer ćete je teško očistiti.
Kada se riba skuva, šerpu sklonite sa vatre, procedite ribu od vode, ali vodu sačuvajte.
Ribu pažljivo očistite.
U loncu sipajte ulje, pa kada se zagreje, dodajte sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk. Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat.
Kada se malo uprži, dodajte ribu.
U vodu u kojoj se riba kuvala dodajte sve navedene začine za mešavinu.
Sve dobro promešajte, pa dodajte u lonac, zajedno sa ribom i povrćem.
Dodajte peršun, a možete i lovorov list, biber u zrnu...
Kuvajte sve zajedno dvadesetak minuta.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.