Recept koji je osvojio domaći "Instagram": Beze rolat lajkovalo više od pola miliona ljudi

   ≫ 
  • 0

Godinu za nama obeležila su i brojna gastronomska dešavanja, promene i trendovi. "Food" blogeri nisu novina na društvenim mrežama, ali se čini da stiču sve veći uticaj.

Na društvenim mrežama poput "Instagrama" i "TikTok-a" mnogi su se proslavili uz pomoć samo jednog recepta, koji možda nije bio ništa posebno inovativan, ali je zbog nečega oduševio masu korisnika.

Jedan takav recept, objavljen na "Instagramu" u vidu video-zapisa, od korisnice @sladje_od_sladje, odnosno "food" blogerke Slađane Soviljov, prikupio je više od pola miliona lajkova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sladjana Sovilj (@sladje_od_sladje)

Estetika, ambijent, način kadriranja, prijatne boje, ali i brza priprema beze rolata osvojili su publiku.

Kako autorka tvrdi, slatkiš je stvoren za ljubitelje voćnih poslastica, a sprema se sa voćem po želji. Njen recept prenosimo tačno prema njenim instrukcijima u opisu videa.

Sastojci:

za koru:

  • 6 belanaca
  • 300 g kristal šećera
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g badema u listićima ( prepeći ih na 170 stepeni pet minuta )

 za fil:

  • 250 g sira maskarpone
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g grčkog voćnog jogurta od jagode
  • 150 g malina
  • 150 g kupina
  •  voće za ukrašavanje, količina po želji

Priprema:

Jaja držati na sobnoj temeperaturi bar sat vremena pre početka pripreme. Pažljivo odvojte belanca od žumanca, koja vam neće biti potrebna za pripremu ovog rolata. Belanca stavite u staklenu ili metalnu posudu koju ste prebrisali sirćetom kako bi se uklonili ostaci masnoće od ranije. Mutite prvo na srednjoj brzini oko dva minuta, a posle pojačajte brzinu na najjače. Šećer dodajite iz tri puta.

Belanca su umućena tek onda kada se pod prstima ne oseća šećer. Kada su umućena, vratite mikser na srednju brzinu i dodajte kašiku gustina, a potom i kašiku sirćeta. Mutite još vrlo kratko.

Prebacite umućena belanca u pleh (na koji ste stavili papir za pečenje ) i špatulom ih razvuci u obliku pravougaonika. Pobacajte preko njih blago prepečene listiće badema. Ubacite pleh u već ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite 30 minuta.

Ostaviti koru još 15 minuta u rerni nakon pečenja. Izvadite je ostavite da se prohladi.

Koru prevrnite na drugi papir tako da listići badema budu okrenuti nadole.

Dok se kora peče, umutiti fil.

Umutite sir i voćni jogurt, a tome dodajte umućenu slatku pavlaku. Dodajte oprano i osušeno voće i fil je gotov.

Fil ravnomerno premažite preko kore, a uz pomoć papira za pečenje pažljivo je umotajte u roladu.

Pospite šećer u prahu preko rolata i ukrasite po želji.

Prijatno!

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti