Posle "teške" hrane koju smo jeli u prethodnom periodu, vreme je da pojedemo i nešto "na kašiku". Ima li nešto bolje od domaće čorbe?
Ukusna čorba puna povrća idealan je način da se zagrejete i pojedete nešto zdravo što će obradovati vaša nepca.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 50 ml ulja
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 1 kocka za supu
- 2 krompira
- so
- začini po ukusu
- peršun
Sastojci:
Zagrejte šerpu, sipajte malo ulja, pa popržite sitno seckan crni luk.
Ostalo povrće isecite na kockice, pa ga dodajte zajedno sa lukom i dinstajte.
Sipajte oko šest šolja vode, dodajte so i kocku za supu.
Malo pre nego što voda provri, dodajte i pavlaku za kuvanje.
Kada je čorba gotova, preko nje pospite seckan sveži peršun.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.