• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pasta alla Gricia: Nikad jednostavnije, a nikad ukusnije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za one koji nemaju baš puno vremena

  • 1
Pasta alla gricia Foto: Shutterstock

Jednostavni sastojci i laka priprema su mnogima važni za pripremu ukusnog ručka za koji i nemaju baš mnogo vremena. To je suština italijanske kuhinje iz koje i dolaze najukusnija jela. Ovako spremljenu pastu ćete sigurno zavoleti i nakon prvog zalogaja poželeti da samo nju i spremate.

Sastojci:

  • 400 g debljih špageta
  • 200 g slanine
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • 100 g pekorino sira (od ovčjeg mleka)
  • biber

Priprema:

Iseckanu slaninu propržite na malo ulja.

Za to vreme kuvajte testeninu, pa je lepo ocedite, sačuvajte malo vode. Potom dodajte testeninu slanini koju ste pržili u tiganju.

Dodajte i malo vode u kojoj se testenina kuvala, pa dodajte i sir i začinite sve to biberom.

Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sudija Dred

    13. januar 2023. | 14:00

    Na stranu sto nema Pekorina, kad ga nadjete skup je nenormalno tako da ovo jelo ne da nije jeftino nego ispada luksuzno. Naravno moze i neki drugi sir da ide ali to onda nije isti recept. Ok zamena bi bila neki tvrdi ovcji sir ali i to je problematicno skupo. Zapravo za nas standard samo klot domaca testenina.

    Podelite komentar