
Pasta alla Gricia: Nikad jednostavnije, a nikad ukusnije
Jednostavni sastojci i laka priprema su mnogima važni za pripremu ukusnog ručka za koji i nemaju baš mnogo vremena. To je suština italijanske kuhinje iz koje i dolaze najukusnija jela. Ovako spremljenu pastu ćete sigurno zavoleti i nakon prvog zalogaja poželeti da samo nju i spremate.
Sastojci:
- 400 g debljih špageta
- 200 g slanine
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 100 g pekorino sira (od ovčjeg mleka)
- biber
Priprema:
Iseckanu slaninu propržite na malo ulja.
Za to vreme kuvajte testeninu, pa je lepo ocedite, sačuvajte malo vode. Potom dodajte testeninu slanini koju ste pržili u tiganju.
Dodajte i malo vode u kojoj se testenina kuvala, pa dodajte i sir i začinite sve to biberom.
Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sudija Dred
Na stranu sto nema Pekorina, kad ga nadjete skup je nenormalno tako da ovo jelo ne da nije jeftino nego ispada luksuzno. Naravno moze i neki drugi sir da ide ali to onda nije isti recept. Ok zamena bi bila neki tvrdi ovcji sir ali i to je problematicno skupo. Zapravo za nas standard samo klot domaca testenina.
Podelite komentar