Recept za čorbu od luka: Francuski specijalitet koji će vas oduševiti

 
  • 0

U toku hladnih dana svima nam je potrebno jelo koje će nas ugrejati. Ukusne čorbe su idealno predjelo, a naše domaćice ih uglavnom spremaju sa šargarepom, krompirom ili nekim drugim povrćem. Međutim, retko koja domaćica sa naših prostora sprema čorbu sa lukom.

Ovo nije slučaj u Francuskoj, gde je čorba od luka tradicionalno jelo.

Sastojci:

  • 300 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 50 g putera
  • 180 g kisele pavlake
  • 60 g parmezana
  • so
  • biber

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk. U zagrejanu šerpu stavite puter, pa kada porumeni, stavite crni luk da se dinsta.

Kada postane staklast, dodajte brašno i beli luk.

Mešajte sve na tihoj vatri dva minuta.

U to sipajte 1,5 litara vode, pa pojačajte vatru da provri.

Kada provri, smanjite vatru i ostavite da se da se krčka još 20 minuta.

Dodajte so i biber.

Uz stalno mešanje, dodajte i kiselu pavlaku i kuvajte još dva minuta.

Kada je gotova, čorbu pospite parmezanom i služite uz pečeni hleb.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti