Italijanska kuhinja mnogima je omiljena, a pored pice po kojima je poznata, veoma su popularne i lazanje. Domaćice sa naših prostora ih rado spremaju i svaka ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji.
Ako ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu.
Sastojci:
- 1 pakovanje lazanja
- 500 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 l soka od paradajza
- 500 ml neutralne pavlake
- 250 g kačkavalja
- origano
- bosiljak
- so
- biber
- ulje
sastojci za beli sos:
- 60 g putera
- 60 g brašna
- 700 ml mleka
- so
- biber
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Zagrejte šerpu, sipajte ulje, pa propržite crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte i beli luk i meso, pa dinstajte desetak minuta.
Dodajte sve navedene začine i one po vašem ukusu.
U to sipajte i sok od paradajza i neutralnu pavlaku, pa mešajte sve zajedno dva minuta.
Šerpu sklonite sa ringle.
Priprema bešamel sosa:
U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.
Na dno pleha sipajte malo fila od mesa i soka od paradajza, pa poređajte red lazanja.
Prvi red lazanja prelijte jednim delom belog sosa.
Onda stavite red lazanja i prelijte ih crvenim sosom.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Lazanje stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ih 40 minuta. Posle 40 minuta izvadite i pospite rendanim kačkavaljem, pa vratite i pecite još deset minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.