Piletina i krompir sa indijskim začinima zapečeni u rerni

  • 0

Pred vama je jedan od recepata koji su idealni za one dane kada ne želite da se dugo zadržavate u kuhinji.

Zapravo, u pitanju je tipičan ručak, bataci i karabataci sa krompirom zapečeni u rerni. Ali sa malim obrtom. U ovom slučaju potrebni su vam neki od tipičnih začina koji se koriste u indijskoj kuhinji.

Samo iseckajte krompir i bacite ga na pleh sa piletinom, začinima i sokom od limuno i, dok se piletina peče do zlatnog savršenstva, krompir upija sve sokove i ukuse.

Sastojci:

  • 1 crveni luk, narezan
  • 5 limuna
  • 1,5 kg krompira, oljuštenog i iseckanog na komade
  • 2 kašičice semena kima
  • 2 kašičice semena komorača
  • 2 kašičice semena gorušice
  • ½ kašičice mlevene kurkume
  • 4 čena belog luka, oljuštena i smrvljena
  • 3 kašičice soli, podeljene
  • 6 pilećih bataka i karabataka sa kožom i kostima
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Stavite luk u malu činiju i preko njega iscedite sok od tri limuna. Ostavite sa strane.

Stavite krompir u dublji pleh i pomešajte sa semenjem kima, komorača, gorušice, kurkumom, koricom i sokom od dva limuna, belim lukom i dve kašičice soli.

U tepsiju sipajte još i četvrtinu šolje hladne vode i stavite piletinu za pečenje.

Pomešajte sve zajedno, a zatim postavite piletinu na krompir. Pokapajte kožicu sa uljem i začinite preostalom kašičicom soli.

Pecite oko jedan sat, dok krompir ne omekša i dok se piletina ne ispeče da bude zlatnobraon boje i hrskave kože.

Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti