Piletina i krompir sa indijskim začinima zapečeni u rerni
Pred vama je jedan od recepata koji su idealni za one dane kada ne želite da se dugo zadržavate u kuhinji.
Zapravo, u pitanju je tipičan ručak, bataci i karabataci sa krompirom zapečeni u rerni. Ali sa malim obrtom. U ovom slučaju potrebni su vam neki od tipičnih začina koji se koriste u indijskoj kuhinji.
Samo iseckajte krompir i bacite ga na pleh sa piletinom, začinima i sokom od limuno i, dok se piletina peče do zlatnog savršenstva, krompir upija sve sokove i ukuse.
Sastojci:
- 1 crveni luk, narezan
- 5 limuna
- 1,5 kg krompira, oljuštenog i iseckanog na komade
- 2 kašičice semena kima
- 2 kašičice semena komorača
- 2 kašičice semena gorušice
- ½ kašičice mlevene kurkume
- 4 čena belog luka, oljuštena i smrvljena
- 3 kašičice soli, podeljene
- 6 pilećih bataka i karabataka sa kožom i kostima
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Stavite luk u malu činiju i preko njega iscedite sok od tri limuna. Ostavite sa strane.
Stavite krompir u dublji pleh i pomešajte sa semenjem kima, komorača, gorušice, kurkumom, koricom i sokom od dva limuna, belim lukom i dve kašičice soli.
U tepsiju sipajte još i četvrtinu šolje hladne vode i stavite piletinu za pečenje.
Pomešajte sve zajedno, a zatim postavite piletinu na krompir. Pokapajte kožicu sa uljem i začinite preostalom kašičicom soli.
Pecite oko jedan sat, dok krompir ne omekša i dok se piletina ne ispeče da bude zlatnobraon boje i hrskave kože.
Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.