Pirinač skuvan u mleku i posut cimetom je poslastica koja sigurno budi nostalgiju i vraća nas u dane kada smo bili deca. Sutlijaš je naziv koji potiče iz bogate turske kuhinje, mada je slatkiš odomaćen i u drugim kulturama, pa i kod nas.
Iako je jednostavan za spremanje, neretko se dešava da domaćicama ne uspe da bude rastresit i punog ukusa.
Srećom, i za ovaj problem postoji trik i pomoću ovog recepta napravićete najlepši sutlijaš.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 4 šolje mleka
- kesica vanilin šećera
- šećer po ukusu
- cimet
- 1 kašika burbona
- so
Priprema:
Pirinač dobro operite u nekoliko voda, odnosno dok voda u kojoj ga perete ne bude sasvim čista. Pirinač zatim sipajte u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi sa malo soli.
Mešajte sve vreme.
Kad uvri sva voda, dodajite mleko malo pomalo, neprestano mešajući. Dodajte burbon i vanilin šećer.
Kada je pirinač govot, dodajte običan šećer i sve dobro promešajte.
Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Izvesna
i , koliko vode...
Podelite komentar