• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za sutlijaš: Spremite ga ovako i biće savršen svaki put

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desert kom se svi rado vraćamo

  • 1
Sutlija, sutlijaš, pirinač, slatkiš, poslastica Foto: Shutterstock

Pirinač skuvan u mleku i posut cimetom je poslastica koja sigurno budi nostalgiju i vraća nas u dane kada smo bili deca. Sutlijaš je naziv koji potiče iz bogate turske kuhinje, mada je slatkiš odomaćen i u drugim kulturama, pa i kod nas.

Iako je jednostavan za spremanje, neretko se dešava da domaćicama ne uspe da bude rastresit i punog ukusa.

Srećom, i za ovaj problem postoji trik i pomoću ovog recepta napravićete najlepši sutlijaš.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 4 šolje mleka
  • kesica vanilin šećera
  • šećer po ukusu
  • cimet
  • 1 kašika burbona
  • so

Priprema:

Pirinač dobro operite u nekoliko voda, odnosno dok voda u kojoj ga perete ne bude sasvim čista. Pirinač zatim sipajte u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi sa malo soli.

Mešajte sve vreme.

Kad uvri sva voda, dodajite mleko malo pomalo, neprestano mešajući. Dodajte burbon i vanilin šećer.

Kada je pirinač govot, dodajte običan šećer i sve dobro promešajte.

Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Izvesna

    30. januar 2023. | 20:36

    i , koliko vode...

    Podelite komentar