Da bi postigli savršenu teksturu i ukus mesa, potrebno je malo truda. Pogotovo kada se opredelite za teletinu. Priprema lovačkih šnicli je laka i brza, stoga nećete pogrešiti, a potrebno je samo da dosledno pratite recept.
Sastojci:
- 500 g telećih šnicli
- 100 g brašna
- dva čena belog luka
- mlevena slatka paprika
- biber
- 500 ml soka od paradajza
- ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Šnicle istanjite čekićem za meso i dobro usolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte meso.
U zagrejan tiganj sipajte ulje i spustite meso da se prži. Kada šnicle malo dobiju boju, izvadite ih i na istom ulju popržite sitno seckan beli luk. Dodajte jednu kašiku brašna, začine i biber, pa kada se to uprži sipajte sok od paradajza.
Šnicle vratite u sos i dinstajte uz konstantno dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju.
Šnicle služite uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
realista
ja znam da se stavlja samo crni luk ali varijacije su moguce. ali ovo mogu jesti ljudi zdravog stomaka ili uz ovaj mezim.
Podelite komentar