Kako spremiti savršeni pirinač, ali stvarno... 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici
Obožavate pirinač, ali vam se verovatno bezbroj puta desilo da ne budete zadovoljni kako je pripremljen. Razlog je jednostavan, jer 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici koja je važna za pripremu. Baš zato, rešili smo da vam otkrijemo koja je to sitnica (pogledajte u našem videu).
Inače, ovu tajnu" došapnuo" nam je majstor koji priprema vrhunski pirinač za suši, a mi smo onda sami rešili da to proverimo. Od tako pripremljenog pirinča nema ukusnijeg. To je to.
Napomena 1:
Za različite vrste pirinča različito je vreme kuvanja (integralni se, npr. kuva duže), ali svako od vas sigurno zna da proceni kada je pirinač kuvan, na dva načina: kada ispari sva voda iz polupoklopljenje šerpe ili kada se prosto proba pirinač pred kraj kuvanja. Mi smo dali primer najčešćeg odnosa vode i pirinča kada je reč o kuvanju belog pirinča okruglog zrna (3 merice pirinča na 3 1/3 merice vode), za koje je okvirno vreme kuvanja 15 - 18 minuta.
Ipak, ono što pravi razliku nije kuvanje, već ono što dolazi pre kuvanja. Ona "sitnica" koja ima veze s - načinom na koji perete pirinač.
Napomena 2:
Ovako pripremljeni pirinač može da se konzumira sam, kao dodatak jelima, kao osnova za suši, a može da stoji u frižideru najmanje 7 dana, a da me izgubi ukus. Takođe, šećer nije obavezno dodavati, to je stvar ukusa, ali je gotovo obavezan ako se pirinač sprema baš za suši.
Uživajte!
A. Jovanović/Telegraf.rs
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.