Kako spremiti savršeni pirinač, ali stvarno... 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici

 
 
 ≫ 
  • 0

Obožavate pirinač, ali vam se verovatno bezbroj puta desilo da ne budete zadovoljni kako je pripremljen. Razlog je jednostavan, jer 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici koja je važna za pripremu. Baš zato, rešili smo da vam otkrijemo koja je to sitnica (pogledajte u našem videu).

Inače, ovu tajnu" došapnuo" nam je majstor koji priprema vrhunski pirinač  za suši, a mi smo onda sami rešili da to proverimo.  Od tako pripremljenog pirinča nema ukusnijeg. To je to.

Napomena 1:

Za različite vrste pirinča različito je vreme kuvanja (integralni se, npr. kuva duže), ali svako od vas sigurno zna da proceni kada je pirinač kuvan, na dva načina: kada ispari sva voda iz polupoklopljenje šerpe ili kada se prosto proba pirinač pred kraj kuvanja. Mi smo dali primer najčešćeg odnosa vode i pirinča kada je reč o kuvanju belog pirinča okruglog zrna (3 merice pirinča na 3 1/3 merice vode), za koje je okvirno vreme kuvanja 15 - 18 minuta.

Ipak, ono što pravi razliku nije kuvanje, već ono što dolazi pre kuvanja. Ona "sitnica" koja ima veze s - načinom na koji perete pirinač.

Napomena 2:

Ovako pripremljeni pirinač može da se konzumira sam, kao dodatak jelima, kao osnova za suši, a može da stoji u frižideru najmanje 7 dana, a da me izgubi ukus. Takođe, šećer nije obavezno dodavati, to je stvar ukusa, ali je gotovo obavezan ako se pirinač sprema baš za suši.

Uživajte!

A. Jovanović/Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti