U našoj zemlji krompir je skoro pa obavezan prilog na svakom ručku. Domaćice ga spremaju na više načina - kao pire, pomfrit ili zapečen u rerni. Ukoliko želite nešto novo, pogledajte recept koji smo spremili za vas.
Ukusni kroketi se lako spremaju i idealno se slažu uz svako jelo.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 100 g brašna
- 30 g maslaca
- 1 kašika biljnog začina
- 2 žumanca
- 100 g kačkavalja
- ulje za prženje
sastojci za pohovanje:
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 200 g prezli
Priprema:
U ključaju vodu spustite krompir da se kuva sa sve ljuskom. Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi, a onda ga oljuštite i izgnječite.
U krompir dodajte mešavinu začina, brašno, maslac i žumanca.
Umesite testo.
Ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna.
Na ruku stavite malo brašna, pa vadite deo testa, malo ga rastanjite i u sredinu stavite kačkavalj koji ste isekli na listiće.
Zatim formirajte krokete.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
U jednom tanjiru umitite jaja, u drugi stavite brašno, a u treći prezle.
Krokete prvo uvaljate u brašno, pa u jaja, pa u prezle.
Zatim ih spuštajte u duboko i vrelo ulje.
Kada dobiju zlatnu boju, vadite krokete i stavljate ih na papirni ubrus koji bi trebalo da upije višak ulja.
Služite ih tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.