Nekada su domaćice svako jutro mesile domaći hleb, ali sada ga većina kupuje u prodavnici. Međutim, složićete se da nema ništa lepše od ukusa i mirisa domaćeg i toplog hleba.
Meki domaći kukuruzni hleb odlično će da se slaže uz svaki obrok, a recept je vrlo jednostavan.
Sastojci:
- 300 g pšeničnog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi. Mleko i vodu pomešajte, pa ih ugrejte tako da tečnost bude mlaka.
U suve sastojke dodajte ulje i mešavinu vode i mleka, pa zamesite testo.
Prekrijte posudu folijom i ostavite testo da naraste.
Pleh u kom ćete peći hleb obložite papirom za pečenje. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu i blago ga izdužite u veknicu.
Testo prebacite u pleh i prekrijte ga krpom i ostavite oko pola sata.
Za to vreme uključite rernu na 200 stepeni.
Pomešajte ulje i vodu i premažite testo, pa ga stavite da se peče 30 minuta.
Kada je gotov, hleb stavite na kuhinjsku krpu, umotajte ga i ostavite da se prohladi.
Prijatno!
Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kone
A zašto se zove kukuruzni hleb kad je više od pola upotrebljenog brašna pšenično?
Podelite komentar