• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna sreda: Slatki kupus, ručak "na kašiku" kom jedan sastojak daje nezaboravan ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza, laka i jednostavna priprema zdravog obroka za celu porodicu

  • 0
slatki kupus Foto: Shutterstock

U zimskoj sezoni češće pravimo podvarak i sarmu nego slatki kupus, iako i ovo jelo može dobro da zagreje organizam čak i u posnoj verziji.

Za pripremu slatkog kupusa po ovom receptu neće vam biti potrebno mnogo vremena, a za članove porodice koji vole kalorična jela “na kašiku” dodavanjem komada suvog mesa od naizgled običnog ručka napravićete gastronomski praznik.

Sastojci:

  • glavica kupusa srednje veličine
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • koren i list peršuna
  • koren celera
  • kašika brašna
  • kašičica ljute tucane paprike
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 3 kašike ajvara
  • 5 kašika pasiranog paradajza
  • suvi biljni začin

Priprema:

Očistite povrće, pa kupus isecite na krupnije kocke, a ostalo povrće na sitnije. Listove peršuna operite pod mlazom hladne vode, pa i njih iseckajte.

U šerpu sipajte 50 mililitara ulja, pa kad se zagreje, dodajte crni i beli luk i izdinstajte. Potom dodajte šargarepu, pa nastavite sa dinstanjem. Kad šargarepa omekša dodajte kupus, peršun i celer, nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 40 minuta. Po potebi dolivajte vodu.

Posle 40 minuta kuvanja dodajte suvi biljni začin, pasirani paradajz, ajvar i ljutu tucanu papriku i dobro promešajte.

U šerpicu sipajte preostalo ulje, dodajte kašiku brašna, propržite ga, pa dodajte slatku mlevenu papriku, sve izmešajte i ovim zapržite kupus. Pre služenja dodajte iseckan peršunov list i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti