Posna sreda: Slatki kupus, ručak "na kašiku" kom jedan sastojak daje nezaboravan ukus

  • 0

U zimskoj sezoni češće pravimo podvarak i sarmu nego slatki kupus, iako i ovo jelo može dobro da zagreje organizam čak i u posnoj verziji.

Za pripremu slatkog kupusa po ovom receptu neće vam biti potrebno mnogo vremena, a za članove porodice koji vole kalorična jela “na kašiku” dodavanjem komada suvog mesa od naizgled običnog ručka napravićete gastronomski praznik.

Sastojci:

  • glavica kupusa srednje veličine
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • koren i list peršuna
  • koren celera
  • kašika brašna
  • kašičica ljute tucane paprike
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 3 kašike ajvara
  • 5 kašika pasiranog paradajza
  • suvi biljni začin

Priprema:

Očistite povrće, pa kupus isecite na krupnije kocke, a ostalo povrće na sitnije. Listove peršuna operite pod mlazom hladne vode, pa i njih iseckajte.

U šerpu sipajte 50 mililitara ulja, pa kad se zagreje, dodajte crni i beli luk i izdinstajte. Potom dodajte šargarepu, pa nastavite sa dinstanjem. Kad šargarepa omekša dodajte kupus, peršun i celer, nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 40 minuta. Po potebi dolivajte vodu.

Posle 40 minuta kuvanja dodajte suvi biljni začin, pasirani paradajz, ajvar i ljutu tucanu papriku i dobro promešajte.

U šerpicu sipajte preostalo ulje, dodajte kašiku brašna, propržite ga, pa dodajte slatku mlevenu papriku, sve izmešajte i ovim zapržite kupus. Pre služenja dodajte iseckan peršunov list i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti