
Posna sreda: Slatki kupus, ručak "na kašiku" kom jedan sastojak daje nezaboravan ukus
U zimskoj sezoni češće pravimo podvarak i sarmu nego slatki kupus, iako i ovo jelo može dobro da zagreje organizam čak i u posnoj verziji.
Za pripremu slatkog kupusa po ovom receptu neće vam biti potrebno mnogo vremena, a za članove porodice koji vole kalorična jela “na kašiku” dodavanjem komada suvog mesa od naizgled običnog ručka napravićete gastronomski praznik.
Sastojci:
- glavica kupusa srednje veličine
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 ml ulja
- koren i list peršuna
- koren celera
- kašika brašna
- kašičica ljute tucane paprike
- kašičica slatke mlevene paprike
- 3 kašike ajvara
- 5 kašika pasiranog paradajza
- suvi biljni začin
Priprema:
Očistite povrće, pa kupus isecite na krupnije kocke, a ostalo povrće na sitnije. Listove peršuna operite pod mlazom hladne vode, pa i njih iseckajte.
U šerpu sipajte 50 mililitara ulja, pa kad se zagreje, dodajte crni i beli luk i izdinstajte. Potom dodajte šargarepu, pa nastavite sa dinstanjem. Kad šargarepa omekša dodajte kupus, peršun i celer, nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 40 minuta. Po potebi dolivajte vodu.
Posle 40 minuta kuvanja dodajte suvi biljni začin, pasirani paradajz, ajvar i ljutu tucanu papriku i dobro promešajte.
U šerpicu sipajte preostalo ulje, dodajte kašiku brašna, propržite ga, pa dodajte slatku mlevenu papriku, sve izmešajte i ovim zapržite kupus. Pre služenja dodajte iseckan peršunov list i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.