Verujemo da bar jednom nedeljno pojedete pitu sa sirom ili mesom, ali kada ste poslednji put jeli pitu sa kiselim kupusom? Sada je idealan period da iskoristite kiseli kupus koji ste napravili za zimnicu, te se bacite na posao.
Priprema je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite je da dosledno sledite recept koji smo pripremili za vas.
Pored toga što ne zahteva mnogo vremena oko pripreme, ova pita je i ukusna i posna.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 1 kg kiselog kupusa ribanca
- 150 ml ulja
- biber
Priprema:
Kupus stavite u posudu i prelijte vodom da ogrezne kako ne bi bio previše slan. Zatim ga premestite u šerpu u koju ste prethodno sipali malo ulje.
Dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte malo vode.
Kada kupus postane sasvim mek, dodaje biber i začine po ukusu, pa sklonite šerpu sa ringle.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje.
Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.