Recept za planinsku pitu sa sirom: Hrskava i ukusna

   ≫ 
  • 0

Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za doručak, na pravom ste mestu. Za vas smo danas pripremili recept sa planinsku pitu sa sirom koja će oduševiti sve vaše ukućane.

Ono što ovu pitu izdvaja, sem jednostavne pripreme, jeste i to što se prvo preliva istopljenim puterom, a zatim i smesom od jaja i mleka, koji čine koricu hrskavkom i pucketavom.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 g sitnog sira
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 300 ml jogurta
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

za preliv:

2 jajeta

200 ml mleka

100 putera

Priprema:

Jaja i jogurt umutite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.

Zatim dodajte i sir i sve dobro promešajte.

Tepsiju dobro nauljite, pa na dno stavite dve kore.

Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru.

Postupak ponavljate sve dok ne potrošite materijal.

Potrebno je da postupak završite korom.

Pitu isecite na kocke, pa premažite istopljenim puterom.

Jaja i mleko umutite i prelijte preko kora.

Pitu pecite u hladnoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Priprema!

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti