Muhalebija: Orijentalna kremasta poslastica koju ćete spremiti za 10 minuta

 
  • 0

Da bi napravila kolač, svaka domaćica mora da izdvoji makar sat vremena da bi umutila i ispekla koru, umutila i skuvala fil, a onda ukućani opet moraju da budu strpljivi i da sačekaju barem sat-dva da bi probali kolač.

Sa muhalebijom nema te brige. Ova orijentalna poslastica se sprema brzo, u zavisnosti od želja ukućana može da bude različitih ukusa - sa kokosom, orasima, lešnicima, bademima, cimetom…, i mogu da je degustiraju svega pola sata po završetku pripreme.

Osnovu čine mleko, griz i puter, a sve ostale dodatke možete da birate na osnovu ličnih želja ukućana.

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 6 kašika pšeničnog griza
  • 200 g šećera
  • 60 g putera
  • kesica vanil-šećera
  • 50 g kokosovog brašna ili mlevenih oraha, badema, lešnika
  • cimet (opciono)
  • kakao-prah (opciono)

Priprema:

Od litra mleka odvojte desetak kašika i pomešajte ih sa grizom i vanil-šećerom.

U šerpu sipajte mleko i šećer, pa kuvajte dok ne počne da vri. Tad sklonite posudu sa ringle, dodajte puter, umešajte razmućeni griz i zakuvajte.

U zavisnosti od toga kakav ukus volite, dodajte kokosovo brašno ili mlevene orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe), dobro promešajte i sipajte muhalebiju u činijice da se ohladi.

Po želji, pospite je cimetom ili kakao-prahom, mlevenim ili seckanim orašastim plodovima ili kokosovim brašnom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti