Muhalebija: Orijentalna kremasta poslastica koju ćete spremiti za 10 minuta
Da bi napravila kolač, svaka domaćica mora da izdvoji makar sat vremena da bi umutila i ispekla koru, umutila i skuvala fil, a onda ukućani opet moraju da budu strpljivi i da sačekaju barem sat-dva da bi probali kolač.
Sa muhalebijom nema te brige. Ova orijentalna poslastica se sprema brzo, u zavisnosti od želja ukućana može da bude različitih ukusa - sa kokosom, orasima, lešnicima, bademima, cimetom…, i mogu da je degustiraju svega pola sata po završetku pripreme.
Osnovu čine mleko, griz i puter, a sve ostale dodatke možete da birate na osnovu ličnih želja ukućana.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 6 kašika pšeničnog griza
- 200 g šećera
- 60 g putera
- kesica vanil-šećera
- 50 g kokosovog brašna ili mlevenih oraha, badema, lešnika
- cimet (opciono)
- kakao-prah (opciono)
Priprema:
Od litra mleka odvojte desetak kašika i pomešajte ih sa grizom i vanil-šećerom.
U šerpu sipajte mleko i šećer, pa kuvajte dok ne počne da vri. Tad sklonite posudu sa ringle, dodajte puter, umešajte razmućeni griz i zakuvajte.
U zavisnosti od toga kakav ukus volite, dodajte kokosovo brašno ili mlevene orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe), dobro promešajte i sipajte muhalebiju u činijice da se ohladi.
Po želji, pospite je cimetom ili kakao-prahom, mlevenim ili seckanim orašastim plodovima ili kokosovim brašnom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.