Domaćice s naših prostora često spremaju piletinu na bezbroj načina, jer priprema ovog mesa ne oduzima previše vremena. Zato smo za vas pripremili recept za pikantne batake iz rerne za čiju vam pripremu nije potrebno više od 15 minuta.
Kada ih poslužite sa krompirom i supom imaćete komplentan i brz ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 5 bataka
- 2 kašike ulja
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice začinske paprike
- 2 kašičice tucane paprike
- med
- biber
Priprema:
U posudi pomešajte sve suve začine, pa ubacite batake i dobro ih utrljajte.
Na kraju dodajte i izgnječen beli luk i sitno seckan crni luk i ostavite tako najmanje 15 minuta.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa spustite batake i pecite na dva minuta s obe strane.
Ukoliko batake želite da jedete sa krompirom, njega oljuštite isecite na kockice i stavite u podmazan pleh.
Preko krompira poređajte batake.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Okrećite ih s vremena na vreme.
Kada su gotovi, batake premažite medom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.