![Banana hleb Banana hleb](https://xdn.tf.rs/2023/02/14/shutterstock1366999091-670x447.jpg)
Banana hleb za doručak: Iskoristite te zrele banane u najboljem receptu za ovaj jednostavan desert
Ovaj recept za hleb od banana je jedan od najpopularnijih i najčešće tražen na internetu upravo zato što zaista i jeste najbolji recept za banana hleb.
Pre svega, prednost njegove pripreme je u tome što sve sastojke možete da umešate u jednoj posudi. Uz to, količina šećera ili banana koja se koristi prilikom pripreme je fleksibilna. Jedina tajna njegovog odličnog ukusa je u istopljenom puteru.
Pritom se veoma jednostavno pravi i nema potrebe da vadite mikser iz kutije. Sve što vam treba je posuda za mešanje, viljuška za mućenje jaja i čvrsta varjača da zamesite testo.
Ako želite možete da ubacite i šolju seckanih orašastih plodova, suvog grožđa ili komadića čokolade. Možete čak da idete i korak dalje i da napraviti čokoladni banana hleb, što da ne?
Sastojci
- 2 do 3 srednje veoma zrele banane, oguljene i pasirane
- 75 g putera, neslanog ili soljenog, rastopljenog
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 150g šećera (50 grama manje ako želite manje slatko, ili 50 više ako želite slađe)
- 1 veliko jaje, umućeno
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g višenamenskog brašna
Priprema:
Zagrejte rernu 175 ° C i podmažite tepsiju za veknu hleba.
U posudi za mešanje izgnječite zrele banane viljuškom dok ne postanu potpuno glatke.
U izgnječenu bananu umešajte otopljeni puter.
Dodajte sodu bikarbonu i so. Potom uspite šećer, umućeno jaje i ekstrakt vanile.
Na kraju umešajte brašno.
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju.
Pecite 55 do 65 minuta na 175 stepeni, ili dok čačkalica ili drveni ražanj ubačen u sredinu ne izađe čist. Ako vam je spoljna strana vekne rumena, ali je sredina još uvek vlažna, lagano prekrijte veknu aluminijumskom folijom i nastavite da pečete dok se hleb potpuno ne ispeče.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu nekoliko minuta. Zatim izvadite banana hleb iz tepsije i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Narežite i poslužite.
Dobro umotan hleb od banane će izdržati na sobnoj temperaturi četiri dana. Za duže skladištenje veknu možete da stavite u frižider do pet dana ili da je zamrznite.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.