Domaće pogačice od parmezana i belog luka
Pogačice od parmezana sa maslacem od belog luka i začina se zaista lako prave, a cela porodica će ih voleti.
Ovi biskviti sadrže i posipaju se parmezanom i aromatičnim svežim biljem. Takođe su preliveni toplim puterom od belog luka, koji im daje još više ukusa i savršeno se slaže sa ostalim sastojcima.
Poslužite ih sa jajima i prženom slaninom, i eto vam savršen doručak na stolu.
Sastojci:
- 250 g višenamenskog brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 g sode bikarbone
- 7 g krupne soli
- 5 g šećera
- 50 g svežeg rendanog parmezana
- 85 g hladnog neslanog putera
- 250 ml hladnog mlaćenog mleka
- 0,2 g mlevenog svežeg ruzmarina
- 4 g mlevenog svežeg ruzmarina
- 30 g sveže majčine dušice
- 30 g neslanog putera za rastopljeni garnitur
za posipanje
- 10 g parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.
U manjoj činiji pomešajte puter i usitnjeni beli luk i ostavite sa strane.
Pomešajte suve sastojke u činiji za mešanje, uključujući parmezan i začinsko bilje, i umeste ga u testo.
Hladni puter iseckajte na male komadiće i dodajte u testo.
Mešajte dok smesa ne bude nalik na krupne mrvice.
Sipajte hladnu mlaćenicu u centar smese i mešajte, dok se samo ne sjedini i testo ne postane lepljivo.
Izvadite testo na lagano pobrašnjenu površinu i pospite sa još malo brašno na vrhu.
Umesite testo još pet-šest puta i potom ga razvucite na debljinu od oko jedan centimetar. Koristite okruglu modlu za kolače da biste isekli pogačice.
Stavite svaku u pleh sa razmakom oko jedan centimetar između njih.
Svaku premažite puterom od belog luka i pospite malo začinskog bilja i parmezana.
Pecite ih dok ne porumene odozgo, oko 10 do 13 minuta.
Čim ih izivadite iz rerne i svaki biskvit nakapajte sa još malo putera od belog luka.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.