Domaće pogačice od parmezana i belog luka

  • 0

Pogačice od parmezana sa maslacem od belog luka i začina se zaista lako prave, a cela porodica će ih voleti.

Ovi biskviti sadrže i posipaju se parmezanom i aromatičnim svežim biljem. Takođe su preliveni toplim puterom od belog luka, koji im daje još više ukusa i savršeno se slaže sa ostalim sastojcima.

Poslužite ih sa jajima i prženom slaninom, i eto vam savršen doručak na stolu.

Sastojci:

  • 250 g višenamenskog brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 1 g sode bikarbone
  • 7 g krupne soli
  • 5 g šećera
  • 50 g svežeg rendanog parmezana
  • 85 g hladnog neslanog putera
  • 250 ml hladnog mlaćenog mleka
  • 0,2 g mlevenog svežeg ruzmarina
  • 4 g mlevenog svežeg ruzmarina
  • 30 g sveže majčine dušice
  • 30 g neslanog putera za rastopljeni garnitur 

za posipanje

  • 10 g parmezana

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U manjoj činiji pomešajte puter i usitnjeni beli luk i ostavite sa strane.

Pomešajte suve sastojke u činiji za mešanje, uključujući parmezan i začinsko bilje, i umeste ga u testo.

Hladni puter iseckajte na male komadiće i dodajte u testo.

Mešajte dok smesa ne bude nalik na krupne mrvice.

Sipajte hladnu mlaćenicu u centar smese i mešajte, dok se samo ne sjedini i testo ne postane lepljivo.

Izvadite testo na lagano pobrašnjenu površinu i pospite sa još malo brašno na vrhu.

Umesite testo još pet-šest puta i potom ga razvucite na debljinu od oko jedan centimetar. Koristite okruglu modlu za kolače da biste isekli pogačice.

Stavite svaku u pleh sa razmakom oko jedan centimetar između njih.

Svaku premažite puterom od belog luka i pospite malo začinskog bilja i parmezana.

Pecite ih dok ne porumene odozgo, oko 10 do 13 minuta.

Čim ih izivadite iz rerne i svaki biskvit nakapajte sa još malo putera od belog luka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti