Danas je prvi dan Vaskršnjeg posta, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana.
Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela ukusom nije drugačija od mrsne.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g krompira
- 2 crna luka
- so, biber
- 2 dl kisele vode
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite.
Očistite krompir, izrendajte ga na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom. Dodajte so i biber.
Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom.
Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.
Pitu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta.
Prijatno!
Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Masa
Zašto na vodi kad moze na ulju.
Podelite komentar