U toku posta svima je potrebno malo inspiracije za recepte koji se brzo spremaju, a koji za rezultat daju ukusno jelo. Zato smo danas za vas pripremili recept za lignje punjene pirinčem i verujemo da ćete ih spremati na ovaj način i kada post prođe.
Punjene lignje su nekada bile rezervisane za restorane negde na obali mora. Sada ovo ukusno jelo možete veoma lako napraviti kod kuće bez imalo muke.
Sastojci:
- 1 pakovanje očišćenih lignji
- šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- ulje
- so
- biber
- sveži peršun
Priprema:
Lignje prvo dobro operite, ocedite, pa krake sitno iseckajte i ostavite sa strane.
U tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
Kada omekša, dodajte krake koje ste iseckali, ustinjen beli luk i pirinač.
Propržite kratko, pa dodajte malo vino, so, biber i začine po ukusu.
Dodaje i malo vode po potrebi. Mešajte sve vreme dok pirinač ne bude gotov.
Potom u pirinač dodajte sitno seckan sveži peršun.
Pirinčem punite lignje, pa ih zatvorite čačkalicama kako sadržaj ne bi ispao.
Lignje možete peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta, ali pržiti i u tiganju po nekoliko minuta s obe strane na srednjoj vatri.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
moki
Post na vodi bez lignji!!!!!
Podelite komentar