• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za posni ručak: Sočni karfiol na korejski način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko želite nešto hrskavo i puno ukusa, probajte karfiol na korejski način

  • 0
Karfiiol, beng beng karfiol Foto: Shutterstock

Isprobajte ovaj fenomenalan vegetarijanski recep koji je izveden kao varijanta korejskog jela beng-beng piletine, u kojem je meso zamenjeno cvetićima karfiola.

Sa hrskavom koricom i začinjenim sosom, ovako spremljen karfiol čini odličan prilog ili glavno jelo tokom posnih dana.

Sastojci: 

  • 125 g običnog brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 200 ml bademovog mleka 
  • 75 g prezli
  • 1 mala glavica karfiola, isečena na male cvetiće (oko 350 g)
  • 1 kašika pečenih susamovih semenki,
  • 1 crveni čili papričica, sitno isečena, za posluživanje
  • 4 mlada luka, sitno narezana, za posluživanje
  • s0 i biber

za sos:

  • 80 g slatkog čili sos
  • beli luk u prahu
  • 1 limun, sok 
  • 1 kašičica meda
  • so
  • biber 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U veliku činiju stavite brašno, papriku, beli luk u granulama, krupno mleveni crni biber i prstohvat soli. Postepeno umutite bademovo mleko dok ne dobijete glatko testo dovoljno gusto da obloži kašiku.

Stavite prezle u plitku činiju. Ubacite svaki cvetić od karfiola u mešavinu za testo, uklonite višak, a zatim ubacite u prezle da se obloži. Stavite ga u pleh i ponovite postupak sa preostalim karfiolom.

Pecite pohovani karfiol oko 25 do 30 minuta dok ne postane zlatnosmeđe boje i hrskav. Okrenite ga na polovini ovog vremena na drugu stranu, kako bi se ravnomerno ispekao.

U međuvremenu umutite sve sastojke za sos u činiju i  lagano začinite solju i biberom.

Servirajte pečeni karfiol u veliku posudu i promešajte sa sosom dok ne budu svi parčići obloženi. Pospite preko susama da se zalepe za sos, a na vrh stavite sitno seckani čili i mladi luk.

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti