• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pileće medaljone: Spolja hrskavi, a iznutra mekani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada dodate pomfrit i umak, dobićete savršen brzi ručak

  • 0
pileći medaljoni, nagetski, piletina Foto:Shutterstock

Meso koje domaćice sa naših prostora najčešće spremaju je sigurno piletina. To je zato što je ukusna, brza za pripremu, a i većina je voli.

Ukoliko vam je potreban nov način za spremanje piletine, na pravom ste mestu.

Za vas smo pripremili recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica soli
  • 3 jajeta
  • 200 g prezli
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • ulje za prženje

Priprema:

Meso iseckajte na veće kocke.

U većoj činiji prvo umutite jaja, pa dodajte prezle, brašno i začine.

Sve fino sjedinite.

Zatim dodajte piletinu i sve pomešajte zajedno i ostavite u frižideru sat vremena.

Zagrejte veću količinu ulja, pa kašikom vadite komade mesa i spuštajte u ulje.

Pržite ih s obe strane sve ukupno oko pet minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti