Recept za pileće medaljone: Spolja hrskavi, a iznutra mekani

 
  • 0

Meso koje domaćice sa naših prostora najčešće spremaju je sigurno piletina. To je zato što je ukusna, brza za pripremu, a i većina je voli.

Ukoliko vam je potreban nov način za spremanje piletine, na pravom ste mestu.

Za vas smo pripremili recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica soli
  • 3 jajeta
  • 200 g prezli
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • ulje za prženje

Priprema:

Meso iseckajte na veće kocke.

U većoj činiji prvo umutite jaja, pa dodajte prezle, brašno i začine.

Sve fino sjedinite.

Zatim dodajte piletinu i sve pomešajte zajedno i ostavite u frižideru sat vremena.

Zagrejte veću količinu ulja, pa kašikom vadite komade mesa i spuštajte u ulje.

Pržite ih s obe strane sve ukupno oko pet minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti