Iako su rafovi prodavnica krcati različitim vrstama hleba, ipak nema ništa lepše nego kad napravite domaći hleb od integralnog brašna sa dodatkom omiljenih semenki.
Recept koji vam donosimo je lagan i mogu da ga naprave bukvalno svi, jer nema mešenja, niti čekanja da testo nadođe.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan ujutro možete da ispečete hleb koji će danima biti svež.
Sastojci:
- 400 g integralnog brašna
- 400 ml vode
- kesica praška za pecivo
- pola kesice sode bikarbone
- 4 kašike ulja
- kašičica soli
- laneno seme
- semenke bundeve (opciono)
- susam, kim (opciono)
- ovsene pahuljice (opciono)
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vodu, so, ulje i tri kašike lanenog semena. Sve dobro sjedinite viljuškom, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je preko noći u frižideru.
Ujutro prebacite testo u tepsiju koju ste obložili pek-papirom, oblikujte veknu i premažite je vodom, pospite ovsenim pahuljicama, semenkama lana i/ili bundeve, susamom i/ili kimom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.