• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posno testo za palačinke: Meke kao duša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslastica kojoj niko ne može da odoli

  • 0
Palačinke, palačinka Foto: Pixabay

Skoro svaka domaćica, pa i ona manje vešta u kuhinji, ima svoj recept za palačinke. Iako nisu baš svima omiljene za pravljenje, jedno je sigurno - palačinke svi obožavaju da jedu!

S obzirom na to da je u toku post, za vas smo pripremili recept za posnu verziju palačinki koje će vas oduševiti.

Sve mere su na šolju, tako da će vam biti veoma jednostavno da ih napravite.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja vode
  • 1 šolja biljnog mleka
  • 1 kora pomorandže
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, šećer
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ih umutite za vodom. Zatim postepno sipajte i sojino mleko.

Ukoliko je potrebno sipajte još malo mleka.

Dodajte so, šećer i narendanu pomorandžinu koru.

Sve fino umutite mikserom.

Palačinke pržite u tiganju na malo ulja.

Filujte ih medom i orasima ili omiljenim džemom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Kazablanka" Verice Rakočević: Da li je poslednja kolekcija i oproštajna?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti