![brusketi sa tunjevinom i paradajzom brusketi sa tunjevinom i paradajzom](https://xdn.tf.rs/2023/03/15/brusketi-sa-tunjevinom-i-paradajzom-shutterstock-670x447.jpg)
Posna sreda: Recept za hrskave bruskete sa bogatim nadevom od tunjevine
Italijanska kuhinja nezamisliva je bez brusketa, prepečenog hleba sa maslinovim uljem, belim lukom i drugim dodacima.
Kako ovo jelo pruža bezbroj mogućnosti za modifikaciju, tako je postalo veoma popularno i na našim prostorima, jer se uvek može napraviti ukusan obrok od sastojaka koje već imamo u frižideru.
Brusketi sa tunjevinom idealni su u vreme posta, jer su veoma zasitni i osvajaju ukusom. Mogu se poslužiti za doručak, ručak ili večeru, a navedene količine dovoljne su za kompletan obrok za četvoročlanu porodicu.
Sastojci:
- vekna isečenog hleba
- 2 konzerve tunjevine u ulju (komadi)
- 100 ml kečapa ili tri sveža paradajza
- 40 ml senfa
- 3 čena belog luka
- manja glavica crnog ili ljubičastog luka
- malo peršunovog lišća
- svež list bosiljka (opciono)
Priprema:
Očistite i iseckajte crni i beli luk, pa ga sipajte u šerpu u koju ćete dodati tunjevinu (sa uljem), kečap i senf. Sve dobro izmešajte, ali pazite da se komadi tunjevine ne pretvore u kašu.
Ukoliko niste ljubitelj kečapa, možete ga zameniti pelatom ili iseckati sveže plodove paradajza i pomešati ih sa tunjevinom, lukom i senfom.
Tepsiju obložite papirom za pečenje, poređajte hleb, pa na svaku krišku stavite nadev. Bruskete pospite peršunovim lišćem ili dodajte listiće svežeg bosiljka, zarad lepše arome.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta, tek toliko da hleb postane hrskav.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.