Recept za ukiseljeni crveni luk: Savršen prilog uz svako jelo

   ≫ 
  • 0

Luk je povrće koje domaćice s naših prostora veoma često koriste u kuhinji. On je skoro pa obavezan dodatak mnogim jelima jer daje posebnu aromu i notu.

Ukiseljeni crveni luk koriste mnogi restorani kao tajni začin, a najbolje od svega je to što ga možete spremiti i u kućnoj radinosti.

Priprema ukiseljenog luka je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da dosledno sledite recept koji smo pripremili za vas.

Sastojci:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog čuka
  • 2 kašičice bibera u zrnu
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml sirćeta
  • 400 ml vode

Priprema:

Crveni luk isecite na tanke kolutove, pa ga razdvojte i iseckajte na tračice.

U činiju sipajte toplu vodu, sirće, šećer, so.

Mešajte dok se so i šećer potuno ne rastope.

Luk stavite u pripremljenu teglicu zajedno sa biberom, pa prelijte sirćetom i vodom.

Teglicu zatvorite i odložite u frižider ili na hladno mesto da odstoji preko noći.

Prijatno!

Video: Liidja Vukićević pokazala “bajku” u svom domu za Uskrs: Sve je u pastelnim bojama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti