Luk je povrće koje domaćice s naših prostora veoma često koriste u kuhinji. On je skoro pa obavezan dodatak mnogim jelima jer daje posebnu aromu i notu.
Ukiseljeni crveni luk koriste mnogi restorani kao tajni začin, a najbolje od svega je to što ga možete spremiti i u kućnoj radinosti.
Priprema ukiseljenog luka je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da dosledno sledite recept koji smo pripremili za vas.
Sastojci:
- 2 glavice crvenog luka
- 4 čena belog čuka
- 2 kašičice bibera u zrnu
- 3 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 250 ml sirćeta
- 400 ml vode
Priprema:
Crveni luk isecite na tanke kolutove, pa ga razdvojte i iseckajte na tračice.
U činiju sipajte toplu vodu, sirće, šećer, so.
Mešajte dok se so i šećer potuno ne rastope.
Luk stavite u pripremljenu teglicu zajedno sa biberom, pa prelijte sirćetom i vodom.
Teglicu zatvorite i odložite u frižider ili na hladno mesto da odstoji preko noći.
Prijatno!
Video: Liidja Vukićević pokazala “bajku” u svom domu za Uskrs: Sve je u pastelnim bojama
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.