• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćufte iz rerne, hrskave i slasne, bez kapi ulja: Recept za ručak koji će vam ulepšati vikend

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz salatu i pire-krompir ili pirinač kao prilog, ove ćufte zadovoljiće i najzahtevnija nepca

  • 1

Kad god vam ponestane ideja šta da spremate za ručak, neko jelo od mlevenog mesa biće dobro rešenje. Pored musake, ćufte su najčešći izbor ovdašnjih domaćica.

Pored klasičnih ćufti u paradajz-sosu i onih prženih u vrelom ulju ili masti, sve je više domaćica koje se opredeljuju da naprave ćufte iz rerne.

Laganije su, ne upijaju ulje, a po ukusu nimalo ne zaostaju za onim koje su pržene u dubokoj masnoći.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 jajeta
  • 2 kašike starog hleba
  • so
  • biber
  • kašika sode bikarbone

Priprema:

Hleb izmrvite i potopite u malo vode, pa ga dobro ocedite. Dodajte mleveno meso, jaja, so, biber, iseckan crni i beli luk, kao i kašiku sode bikarbone i dobro umesite. Smesu za ćufte stavite u frižider na pola sata.

Posle pola sata oblikujte ćuftice i ređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ćufte u rerni na 220 stepeni 15 minuta, pa izvadite tepsiju, okrenite ćufte na drugu stranu i nastavite da ih pečete još 15 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • BralE

    25. mart 2023. | 12:52

    Neproprzen luk u mljevenom mesu pečenom u rerni je odvratna kombinacija… Uz duzno poštovanje…

    Podelite komentar