Recept za ćufte u belom sosu: Ručak bez premca

   ≫ 
  • 0

Većina domaćica ćufte pravi u paradajz sosu, ali ako želite da probate nešto drugačije, na pravom ste mestu. 

Priprema ćufti u belom sosu je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • so
  • biber

sastojci za sos:

  • 250 g kajmaka
  • 1 kašika brašna
  • so
  • biber
  • 2 čena belog luka
  • peršun

Priprema:

U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan crni luk, brašno, začine, prezle i peršun, pa sve sjedinite.

Mokrim rukama oblikujte loptice i ispržite ih u tiganju ili ih ispecite u rerni ako želite manje širenje mirisa i manju upotrebu ulja.

Za to vreme za sos iseckajte crni i beli luk, pa ga na malo ulja prodinstajte da omekša. Kada je luk omekšao, dodajte brašno i mešajte da nema grudvica.

Zalijte sve sa dve-tri šolje vode, pa ostavite da se sve zajedno kuva.

Kada sos uvri na otprilike jednu šolju vode, dodajte kajmak i seckani beli luk, te mešajte da se rastopi; potom spustite i ćufte.

Ostavite da sve zajedno krčka još pet minuta, dodajte začine, pa poslužite.

Takođe, sve možete kratko zapeći u rerni na 180 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti