Ideja za ručak: Mrzi vas da kuvate - spremite naćose

  • 2

Naćosi su uvek savršen recept za pripremu onda kada ste previše umorni da kuvate i spremate ručak ili večeru, a ipak želite da unesete nešto ukusno u svoj stomak.

Imaju sve, i proteine, i ugljene hidrate, i povrće i - što je najvažnije - sir! Takođe su u potpunosti prilagodljivi tako da možete da ih spremite i za solo obrok ili čitavu gladnu grupu ljudi.

Nadev za naćos može da se kreće u rasponu vaše mašte, ali mi vam danas predstavljamo onaj klasični.

Sastojci

Za mešavinu začina:

  • 2 kašike ljute (čili) paprike u prahu
  • 1 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica granuliranog belog luka
  • 1 kašičica granuliranog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice crnog bibera

Za naćose:

  • 1 kašičica biljnog ulja
  • 500 grama mlevene govedine
  • 2 šolje kuvanog pasulja (najbolje iz konzerve)
  • 1/4 šolje vode
  • 1 velika vreća tortilja čipsa
  • 2 šolje narendanog dimljenog kačkavalja, plus malo za posipanje
  • 2 šolje običnog kačkavalja, plus malo za posipanje
  • 1 šolja sveže salse, plus još za preliv
  • 1/4 šolje seckanog peršuna
  • 1 ljuta papričica, narezan

Dodaci:

  • Gvakamole
  • Salsa
  • Pavlaka
  • Crne masline
  • Narezani mladi luk
  • Iseckana zelena salata
  • Kukuruz
  • Ljuti sos

Priprema

Zagrejte rernu na 200° C.

Napravite mešavinu takos začina, kombinujte sve začine zajedno u maloj posudi.

Zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri, dodajte mlevenu junetinu u tiganj i začinite je sa svom mešavinom takos začina. Pržite oko osam minuta dok meso ne porumeni i ocedite masnoću pomoću cediljke. Vratite meso u tiganj i dodajte pasulj iz konzerve i vodu. Zagrejte smešu dok pasulj ne postane gladak i zagrejan. Smanjite toplotu na nisku temperaturu i održavajte mešavinu toplom dok pripremate čips.

Tost čips spremate tako što tepsiju poređajte čips od kukuruznog brašna, odnosno tortilje u jednom sloju, malo ih preklapajući. Tostirajte čips u zagrejanoj rerni pet minuta, ili samo dok ne osetite njihov miris.

Pažljivo izvadite tepsiju iz rerne i na vrh pospite polovinu izrendanog sira. Pustite da se malo rastopi pre nego što čips prelijete sa mešavinom mesa i pasulja.

Zatim pospite preostali sir preko i vratite pleh u rernu na pet minuta, ili dok se sir potpuno ne otopi.

Odmah po vađenju iz rerne pospite naćose sa salsom, peršunom, seckanom papričicom i gvakamola sosom. ili bilo koji od preliva po želji.

Poslužite toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Mara

    3. april 2023. | 19:11

    E bas za ovo imam vremena 🤣🤣🤣kad nemam vremena za kuvanje

    Podelite komentar

  • Hahaha

    3. april 2023. | 11:18

    Ma ovo je baš jeftino😂😂😂, lako je kuvati kad imaš!

    Podelite komentar