Sreda je dan kada ljudi širom naše zemlje poste. Domaćice smišljaju čime će to obradovati članove svoje porodice, a mi smo tu da im damo ideju.
Pohovna bela riba je savršena za porodičnu ručak i najbolje je od svega je to što se skoro svaki prilog idealno kombinuje s njom.
Sastojci:
- 2 komada bele ribe
- 400 ml piva
- 8 kašika brašna
- brašno
- prezle
- so
Priprema:
Filete ribe razdvojte i ocedite od vode.
Pivo sipajte u posudu, pa dodajte brašno i so i sve dobro sjedinite.
Masa treba da je ređa, kao za palačinke.
Filete ribe dobro usolite, pa ih uvaljajte u smesu od piva i brašna, pa onda u prezle.
Pleh obložite papirom za pečenje i stavite ribu.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Ukoliko je potrebno, ribu u toku pečenja jednom okrenite na drugu stranu.
Služite uz omiljen prilog.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dule
Hvala na receptu ali sredom i petkom se posti na vodi . Nema ribe a nema ni piva . Recept je super za ostale dane u postu
Podelite komentar