• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pastrmka iz rerne, recept koji ćete spremiti za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepši i najlakši recept za pripremu ribe

  • 2
Pečena pastrmka povrće, riba Foto: Shutterstock

Kada spremaju riibu, domaćice će se rado opredeliti za pastrmku, jer priprema ne oduzima mnogo vremena, a mogućnost kombinovanja sa posnim salatama je velika.

Da biste što brže pripremili ručak i imali više vremena da se posvetite drugim obavezama koje vas pred praznik čekaju, napravite pastrmku u rerni po isprobanom receptu.

Sastojci:

  • 4 očišćene pastrmke
  • vezica mladog belog luka
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • 1 limun
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U duboku činiju sipajte ulje, belo vino, izrendanu koricu limuna, sok od limuna, biber, iseckan peršunov list i iseckan beli luk. Očišćenu pastrmku posolite i spustite u marinadu, pa je ostavite da odstoji sat vremena.

Potom izvadite ribu iz marinade, uvaljajte je u kukuruzno brašno i poređajte u pleh, pa pecite na 250 stepeni dvadesetak minuta.

Ispečenu pastrmku prebacite na tanjir, prelijte marinadom i poslužite uz grilovano povrće i salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • DARKO 100%

    14. april 2023. | 10:32

    Ni jedna riba koja se sprema u rerni nije dobra,niti ima ukus kao sto bi se przila u tignju na ulju na grejnoj ploci ili sporetu,

    Podelite komentar