Prženice sa kiselim mlekom, vazdušaste i meke: Prave se brzo i lako i osvajaju ukusom

 
  • 0

Na našim prostorima prženice su oduvek bile omiljeno jelo za doručak.

Svaka domaćica je znala da idealan recept podrazumeva 150 mililitara mleka na jedno jaje, kako bi prženice spolja bile hrskave, a iznutra mekane.

U Turskoj se, pak, ovo jelo priprema na drugačiji način. Umesto običnog mleka njihove domaćice koriste kiselo mleko koje prženicama daje specifičnu teksturu.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 9 parčića hleba
  • 400 ml kiselog mleka
  • malo soli
  • malo sode bikarbone
  • 2 ravne kašike brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

Umutite jaja, dodajte im brašno, so i sodu bikarbonu, pa umešajte kiselo mleko. Brašno će sprečiti da prženice upiju ulje tokom prženja.

Hleb isecite na kriške.

U tiganj sipajte malo ulja, pa kad se ulje zagreje spustite komade hleba u smesu od jaja, brašna i kiselog mleka, vadite ih rešetkastom kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.

Pržite dva-tri minuta na svakoj strani dok prženice ne dobiju zlatnu boju.

Služite uz jogurt, mleko, slatke ili slane namaze.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti