Kus-kus salata kojoj nećete odoleti: Najjednostavniji recept za brz, lagan i zasitan ručak

  • 0

Ukoliko nemate previše vremena za pripremu obroka, a želite da pojedete nešto ukusno i zdravo, recept za kus-kus salatu postaće vam jedan od omiljenih.

Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru.

Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu. Ako želite kaloričniji obrok, dodajte sveži sir, kačkavalj, tunjevinu ili pečenu piletinu.

Sastojci:

  • 100 g kus-kusa
  • 200 ml vrele vode
  • vezica mladog crnog luka
  • 5 kiselih krastavčića
  • 2 paradajza
  • so, biber
  • 3 kašike ulja
  • 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.

Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.

Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti