• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meksička musaka za celu porodicu: Nešto drugačiji recept koji će vas oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne brinite, nije pikantno!

  • 0
Meksička musaka Foto: Shutterstock

Navikli smo na naše musake sa krompirom, a u ovoj se nalazi kukuruz i pasulj ukombinovan sa dinstanim mlevenim mesom i skuvanim pirinčem. Nije loše izmeniti recepte i igrati se sa ukusima. Iako je meksički, ovo jelo nije ljuto, pa će u njemu uživati i najmlađi.

Sastojci:

  • 600 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 mala konzerva kukuruza šećerca
  • 1 mala konzerva pasulja
  • 100 gr bilo kojeg tvrdog sira
  • 2 pune šoljice pirinča
  • suvi začin
  • peršunov list
  • biber
  • crvena paprika

Priprema:

Iseckajte crni i beli luk, a za to v reme zagrejte ulje u tiganju. Tu stavite luk, pa dodajte šoljicu vode i prodinstajte dok voda ne ispari. Zatim dodajte meso, pa opet nalijte šoljicom vode. Dinstajte dok voda ne ispari pa ponovite dodavanje vode još jednom.

Dodajte pola kašike suvog začina, malo bibera, peršunovog lista, sve zajedno prodinstajte i sklonite sa vatre. U drugu posudu sipajte pirinač i duplo više vode, pa stavite da se kuva na srednjoj vatri 20-ak minuta. Sklonite ga potom sa vatre pa poklopite.

Ostavite ga nekih 15 minuta, malo će se zgusnuti. Procedite ga i operati, pa dodajte mesu. U sve to dodajte oceđen pasulj i kukuruz, pa promešajte. Po želji dodajte ljutu papriku.

Po ukusu posolite, dodajte još bibera ili začine koje volite, pa sve stavite u vatrostalnu činiju. Eventualno još malo nalijte vode.

Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni.

Pecite 20 minuta, pa izvadite, pospite sirom, pa vratite na još 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti