Podrobica je delikates koji je uglavnom "rezervisan" za istinske gurmane. Kada čuju od čega se ovo jelo pravi, većina ljudi ne želi da ga proba - a pravi se od jagnjećih iznutrica.
Sastojci:
- jagnjeće iznutrice (creva i džigerica)
- pirinač
- luk
- šargarepa
- majčina dušica
sastojci za preliv:
- jaja
- kiselo mleko
Priprema:
Najbitniji deo pripreme ovog jela je pranje i čišćenje iznutrica.
Naime, crevca treba oprati u više voda.
Kombinuju se voda, sirće i soda bikarbona. Sriće i soda izvlače miris i eventualno negativne sastojke.
Džigericu je dovojlno oprati u par voda da bi se smanjio udeo krvi.
Iznutice se skuvaju, a potom sitno iseckaju.
U njih se doda prethodno propržen luk i šargaepa kao i malo skuvanog pirinča koji trevada upije višak vode i masnoće.
Sve se dobro pomeša, prelije jajima i ovčijim kiselim mleko, a zatim se zapeče u rerni.
Prijatno!
Video pogledajte na početku teksta.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim krajem danas se širi opojan miris jagnjetine na ražnju
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.