• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podrobica ili podrobac: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je zaista pravi specijalitet

  • 0

Podrobica je delikates koji je uglavnom "rezervisan" za istinske gurmane. Kada čuju od čega se ovo jelo pravi, većina ljudi ne želi da ga proba - a pravi se od jagnjećih iznutrica.

Sastojci:

  • jagnjeće iznutrice (creva i džigerica)
  • pirinač
  • luk
  • šargarepa
  • majčina dušica

sastojci za preliv:

  • jaja
  • kiselo mleko

Priprema:

Najbitniji deo pripreme ovog jela je pranje i čišćenje iznutrica.

Naime, crevca treba oprati u više voda.

Kombinuju se voda, sirće i soda bikarbona. Sriće i soda izvlače miris i eventualno negativne sastojke.

Džigericu je dovojlno oprati u par voda da bi se smanjio udeo krvi.

Iznutice se skuvaju, a potom sitno iseckaju.

U njih se doda prethodno propržen luk i šargaepa kao i malo skuvanog pirinča koji trevada upije višak vode i masnoće.


Sve se dobro pomeša, prelije jajima i ovčijim kiselim mleko, a zatim se zapeče u rerni.

Prijatno!

Video pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovim krajem danas se širi opojan miris jagnjetine na ražnju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti