• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mramorni kolač: Recept za poslasticu koja uspeva čak i početnicima u kuhinji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako volite kombinaciju ukusnog biskvita sa voćem, možete da modifikujete recept i da dodate višnje, maline, kupine ili borovnice

  • 0
mramorni kolač Foto: Pixabay/Juan Luis Manoz

Kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude recept za mramorni kolač.

Ovu poslasticu uspešno će napraviti čak i početnici u kuhinji, a ako volite kombinaciju ukusnog biskvita sa voćem možete da modifikujete recept i dodate višnje, maline, kupine ili borovnice.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • 15 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao-praha
  • 250 g smrznutog voća (po želji)

Priprema:

U većoj činiji razbijte jaja, dodajte im šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Smesu umutite varjačom, pa polovinu sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut pleh ili modlu za pečenje kolača.

U drugu polovinu smesu dodajte dve kašike kakao-praha, dobro promešajte i sipajte preko prve smese.

Ukoliko se opredelite za voćni mramorni kolač, dodajte i očišćene smrznute višnje ili maline, kupine, borovnice..., i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kolač je gotov kad se biskvit odvoji od ivica pleha.

Kad se kolač ohladi, isecite ga i služite. Po želji, možete da ga prelijete rastopljenom čokoladom ili da ga pospete šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti