![Brze sarme od zelja, zelje, ručak Brze sarme od zelja, zelje, ručak](https://xdn.tf.rs/2023/05/11/shutterstock231270445-670x447.jpg)
Ideja za prolećni ručak: Spremite "brze sarmice" od zelja
Ako volite sarmice od zelja, ali ne volite da ih umotavate i slažete ili samo nemate vremena za to, obožavaćete ovaj recept.
"Brze sarmice od zelja" zapravo su svi sastojci klasičnih sarmica, ali spremljeni u jednoj šerpi i bez svih onih komplikacija koje prate njihovo spremanje.
A ukus isti! Sve što vam još treba uz njih je malo peruški mladog luka i sveže rotkvice za salatu.
Sastojci:
- 3-4 kašike biljnog ulja
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckan
- 1 šargarepa, sitno iseckana
- 450 grama mešanog junećeg i svinjskog mesa
- 3 kašike pirinča
- so i biber po ukusu
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika začinske mlevene paprike
- 3-4 veze mladog zelja
- kisela pavlaka (opciono)
Priprema:
U dubokoj šerpi zagrejte ulje i prodinstajte sitno iseckani crni luk. Kada postane staklast, ubacite u šerpu mleveno meso i dinstajte dok ne dobije tamno braon boju.
Ubacite sitno iseckanu šargarepu i pirinač, potom začine i posolite i pobiberite po ukusu. Dinstajte još par minuta.
U međuvremenu operite dobro zelje i iseckajte ga na trake širine oko jedan i po centimetar. Dobro promešajte meso i zelje i nalijte vodu u šerpu "da ogrezne".
Ostavite vaše "brze sarmice" od zelja da se kuvaju dok pirinač ne omekša. Jelo je tada gotovo. Možete da ga poslužite uz kašiku kisele pavlake i salatu od mladog luka i svežih rotkvica.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.