Štrudlica sa višnjama: Recept od gotovih kora, sa savršeno ukusnim filom
U današnje vreme domaćice se najčešće opredeljuju za recepte koje mogu da pripreme brzo i lako, a da ukusom ne zaostaju za prepoznatljivim đakonijama.
Jedan od tih recepata je i štrudlica sa višnjama. Iako su je nekada naše bake pravile od ručno mešenog testa, jednako je ukusna i verzija od gotovih kora sa filom od griza, jogurta i višanja.
Sastojci:
- 300 g gotovih kora
- 180 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 500 g višanja
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
U činiji pomešajte jogurt, ulje, griz, jaja i prašak za pecivo.
Uzmite jednu koru, premažite je ovim filom, preko nje stavite drugu, pa i nju premažite filom. Drugu koru poklopite trećom, pa na treću koru stavite trećinu višanja. Urolajte štrudlicu u malo širi rolat i spustite u podmazan pleh.
Na isti način utrošite ostatak kora, fila i višanja.
Pleh sa štrudlicama stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
Kad se štrudlice ohlade, pospite ih šećerom u prahu, secite na šnite i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.