![Pileća bajadera Pileća bajadera](https://xdn.tf.rs/2023/05/11/shutterstock531778540-670x447.jpg)
Ideja za ručak: Da li ste čuli za pileću bajaderu?
Recept za jelo neobičnog imena je zapravo veoma jednostavan.
Nema komplikovanih filova ni kora, što je prva asocijacija na reč "bajadera", i zapravo se veoma jednostavno pravi.
Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, kao i za svečanije posluženje. Sve je u sečenju i serviranju. Manji komadi su elegantniji, veći su savršeni uz salatu za ručak.
Sastojci:
- 2 filea pilećeg belog mesa
- 300 g suvog mesa po izboru
- 180 g kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 2 cela jajeta
- 3 do 5 kašika senfa (po ukusu)
- 3 čena belog luka
- so i biber (po ukusu)
Priprema
Belo meso odvojte od kosti i secite na tanje šnicle. Izlupajte ih tučkom, posolite i pobiberite prema ukusu.
Vatrostalnu posudu blago nauljite i poređajte šnicle od belog mesa. Premažite ih sa senfom i pospite seckanim belim lukom.
Potom poređajte suvi vrat isečen na tanke šnite.
Preko suvog vrata pospite kačkavalj.
A potom sve dobro prekrijte preostalim belim mesom.
U posebnoj činij umutite pavlaku i jaja i začinite po ukusu. Prelijte smesu preko mesa.
Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite "bajaderu" oko jedan sat.
Kada se sve lepo zapeče, izvadite iz rerne i ostavite da dobro ohladi.
U zavisnosti od vrste posluženja, secite na veće komade ili manje koce. Za višu bajaderu koristite samo veće količine sastojaka i pravite dodatne redove.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.