• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Da li ste čuli za pileću bajaderu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, pogodno je i za svečanije posluženje

  • 0
Pileća bajadera Foto: Shutterstock

Recept za jelo neobičnog imena je zapravo veoma jednostavan.

Nema komplikovanih filova ni kora, što je prva asocijacija na reč "bajadera", i zapravo se veoma jednostavno pravi.

Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, kao i za svečanije posluženje. Sve je u sečenju i serviranju. Manji komadi su elegantniji, veći su savršeni uz salatu za ručak.

Sastojci: 

  • 2 filea pilećeg belog mesa
  • 300 g suvog mesa po izboru
  • 180 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 2 cela jajeta
  • 3 do 5 kašika senfa (po ukusu)
  • 3 čena belog luka
  • so i biber (po ukusu)

Priprema

Belo meso odvojte od kosti i secite na tanje šnicle. Izlupajte ih tučkom, posolite i pobiberite prema ukusu.

Vatrostalnu posudu blago nauljite i poređajte šnicle od belog mesa. Premažite ih sa senfom i pospite seckanim belim lukom.

Potom poređajte suvi vrat isečen na tanke šnite.

Preko suvog vrata pospite kačkavalj.

A potom sve dobro prekrijte preostalim belim mesom.

U posebnoj činij umutite pavlaku i jaja i začinite po ukusu. Prelijte smesu preko mesa.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite "bajaderu" oko jedan sat.

Kada se sve lepo zapeče, izvadite iz rerne i ostavite da dobro ohladi.

U zavisnosti od vrste posluženja, secite na veće komade ili manje koce. Za višu bajaderu koristite samo veće količine sastojaka i pravite dodatne redove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti