Ideje za ručak: Zapečene palačinke sa mlevenim mesom
Recept za slane palačinke punjene nadevom od mlevenog mesa ne samo da je jednostavan, već odlično izgleda i veoma je ukusan.
Ovako spremljene palačinke možete da poslužite za ručak ili večeru, deci ili prijateljima. Svi će ih obožavati.
Hrskava i zlatna spoljašnjost se odlično slaže sa nežnom teksturom palačinki i sočnim i mesnatim punjenjem.
Sastojci:
za palačinke:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 300 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 3 kašike ulja
za fil:
- 1 glavica crnog luka, sitno secka
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veća šargarepa
- malo ulja
- 150 ml soka od paradajza sos
- suvi biljni začin
za preliv:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 150 grama kačkavala
Priprema:
Umutite testo za palačinke i ostavite ga da odstoji oko pola sata. Ispecite minimum deset palačinki.
U posebnom tiganju zagrejte ulje, prodinstajte luk i propržite mleveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu.
U meso dodajte izrendanu šargarepu, a potom i suvi biljni začin po ukusu i pola čaše vode. Dinstajte sve dok voda ne uvri, oko 15 minuta.
Kada je nadev gotov, možete da pređete na filovanje palačinki. U svaku stavite jednu kašiku fila od mesa i jednu kašiku paradajz soka i potom urolajte.
Spakovane palačinke poređajte u vatrostalnu posudu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U posebnoj posudi razmutite jaja i dodajte jogurt. Posolite i pobiberite po ukusu. Smesu prelite preko poređanih palačinki.
Odozgo pospite izrendani kačkavalj.
Ubacite palačinke u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite ih oko 30 minuta ili dok se ne napravi lepa korica.
Poslužite palačinke uz sez0nsku salatu. Ovako spremljene slane palačinke mogu da se jedu i tople i hladne.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.