Ideje za ručak: Zapečene palačinke sa mlevenim mesom

 
  • 0

Recept za slane palačinke punjene nadevom od mlevenog mesa ne samo da je jednostavan, već odlično izgleda i veoma je ukusan.

Ovako spremljene palačinke možete da poslužite za ručak ili večeru, deci ili prijateljima. Svi će ih obožavati.

Hrskava i zlatna spoljašnjost se odlično slaže sa nežnom teksturom palačinki i sočnim i mesnatim punjenjem.

Sastojci:

za palačinke:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 220 g brašna
  • 3 kašike ulja

za fil:

  • 1 glavica crnog luka, sitno secka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 veća šargarepa
  • malo ulja
  • 150 ml soka od paradajza sos
  • suvi biljni začin

za preliv:

  • 2 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 150 grama kačkavala

Priprema:

Umutite testo za palačinke i ostavite ga da odstoji oko pola sata. Ispecite minimum deset palačinki.

U posebnom tiganju zagrejte ulje, prodinstajte luk i propržite mleveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu.

U meso dodajte izrendanu šargarepu, a potom i suvi biljni začin po ukusu i pola čaše vode. Dinstajte sve dok voda ne uvri, oko 15 minuta.

Kada je nadev gotov, možete da pređete na filovanje palačinki. U svaku stavite jednu kašiku fila od mesa i jednu kašiku paradajz soka i potom urolajte.

Spakovane palačinke poređajte u vatrostalnu posudu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posebnoj posudi razmutite jaja i dodajte jogurt. Posolite i pobiberite po ukusu. Smesu prelite preko poređanih palačinki.

Odozgo pospite izrendani kačkavalj.

Ubacite palačinke u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite ih oko 30 minuta ili dok se ne napravi lepa korica.

Poslužite palačinke uz sez0nsku  salatu. Ovako spremljene slane palačinke mogu da se jedu i tople i hladne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti