![čizkejk sa jagodama čizkejk sa jagodama](https://xdn.tf.rs/2023/05/17/cizkejk-sa-jagodama-670x447.jpg)
Najjednostavniji recept za čizkejk sa jagodama: Kremast i osvežavajuć, spreman za pola sata
Čizkejk je veoma popularan kolač na našim prostorima. Kombinaciji mlevenog keksa sa puterom, sirom, slatkom pavlakom, šećerom, voćem i želatinom retko ko može da odoli, a ukus kolača možete prilagođavati sezoni koristeći sveže voće.
U sezoni jagoda napravite osvežavajući čizkejk sa ovim voćem, i to za svega pola sata.
Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa po izboru
- 125 g putera ili margarina
- 100 ml mleka ili jogurta
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g mladog sira
- 200 g šećera u prahu
- 500 g jagoda
- kesica želatina
- 5 kašika kristal-šećera
Priprema:
Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri.
Dok se voće kuva, napravite podlogu.
Sjedinite mleveni keks sa puterom (ili margarinom) i mlekom (ili jogurtom). Dobijenu smesu utisnite u kalup sa obručom koji se skida.
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge.
Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.
Čizkejk ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa ga secite i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.