• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjednostavniji recept za čizkejk sa jagodama: Kremast i osvežavajuć, spreman za pola sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pratite uputstvo, korak po korak - uštedećete vreme i brzo napraviti omiljeni kolač

  • 0
čizkejk sa jagodama Foto: Shutterstock

Čizkejk je veoma popularan kolač na našim prostorima. Kombinaciji mlevenog keksa sa puterom, sirom, slatkom pavlakom, šećerom, voćem i želatinom retko ko može da odoli, a ukus kolača možete prilagođavati sezoni koristeći sveže voće.

U sezoni jagoda napravite osvežavajući čizkejk sa ovim voćem, i to za svega pola sata.

Sastojci:

  • 250 g mlevenog keksa po izboru
  • 125 g putera ili margarina
  • 100 ml mleka ili jogurta
  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g mladog sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g jagoda
  • kesica želatina
  • 5 kašika kristal-šećera

Priprema:

Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri.

Dok se voće kuva, napravite podlogu.

Sjedinite mleveni keks sa puterom (ili margarinom) i mlekom (ili jogurtom). Dobijenu smesu utisnite u kalup sa obručom koji se skida.

Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge.

Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.

Čizkejk ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa ga secite i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti