Hrskave slane kiflice sa jogurtom: Recept za izdašno pecivo koje se lista kao knjiga

 
  • 0

Slane kiflice su pecivo koje se makar jednom nedeljno nađe na trpezi u kućama širom Srbije.

U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.

Sastojci:

  • 40 g svežeg kvasca
  • 700 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 3 jaja
  • dve kašičice soli
  • kašičica šećera
  • 250 g margarina (ili putera)

Priprema:

Zagrejte mleko tek toliko da se smlači, pa skinite posudu sa ringle, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i kašiku brašna. Sve razmutite i ostavite desetak minuta da kvasac zapeni.

U veću činiju sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac, jogurt, dva jaja i kašičicu soli, pa umestite testo. Podelite ga na osam delova, pa svaki deo razvaljajte oklagijom u krug.

Umutite margarin ili puter sa kašičicom soli, pa podelite smesu na sedam delova.

Svaki deo testa premažite margarinom ili puterom, pa ređajte jedan preko drugog. Samo osmi deo testa nemojte premazivati da biste mogli da razvučete testo i formirate kiflice.

Ovako pripremljeno i premazano testo ostavite da odstoji pola sata, pa ga razvucite oklagijom, isecite na 24 trougla i zamotajte kiflice.

Tepsiju obložite pek-papirom, umutite preostalo jaje i premažite svaki kiflicu kad je spustite u tepsiju. Ostavite da kiflice odstoje još pola sata, da fino narastu.

Pecite ih na 220 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti