Spojevi nacionalnih kuhinja i kombinovanje tradicionalnih specijaliteta obično prođe sa oduševljenjima.
Međutim, kada je bivši snouborder Rene Strgara je pokrenuo veliku debatu, kada je na svojim profilima na društvenim mrežama podelio recept koji praktikuje u svojim restoranima.
Naime, u pitanju je pica-burek ili kako on to opisuje "Pica-burek na balkanski način". Ovo je pokrenulo pravu vatru u komentarima, kada su neki opisali ovaj recept kao "kriminal kulinarstva", dok ga drugi obožavaju na sam pomen ovog spoja.
Sastojci
Testo:
- 350 grama hlebnog brašna
- 170 grama vode
- 5 grama maslinovog ulja
- 4 grama soli
- 15 grama
Mešavina:
- 200 grama mineralne vode
- 2 grama soli
- 20 grama ulja
Punjenje:
- 250 do 350 grama mocarele
- 400 grama paradajza iz konzerve
- 4 grama soli
- pecorino sir
- svež bosiljak i origano
Priprema
Brašno pospite u činiju, dodajte vodu, maslinovo ulje i so. Sve sastojke dobro izmešati i mesiti oko 10 minuta da dobijete glatko i elastično testo. Ostavite pokriveno na sobnoj temperaturi 8 sati.
Posle 8 sati testo podeliti na male loptice težine oko 35 grama. Ostavite ih da odstoje 1 sat, pa ih tanko razvaljajte u krugove. Koristite mešavinu kukuruznog skroba i brašna da se ne lepe. Izrežite pravougaonike ili ih ostavite u krugovima.
Zagrejte rernu na 215 °C i pripremite mešavinu gazirane vode, ulja i soli.
Podmažite kalup za pečenje maslinovim uljem. Počnite da slažete listove testa i dodajte filove sledećim redosledom: tri prazna lista, malo mešavine gazirane vode, još jedan prazan list testa, fil (mocarela, paradajz, sir, bosiljak i origano), prazan list testa, mešavina gazirane vode i tako redom dok ne potrošite mešavinu i testo.
Završite sa listom testa, pa čačkalicom napravite mnogo rupa u bureku.
Burek pecite 40 minuta, sve dok mu kora ne porumeni.
Ostavite da odstoji nekoliko minuta da se ohladi pre rezanja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A
šunka pečurke artičoke maslike ...
Podelite komentar