![Punjene paprike Punjene paprike](https://xdn.tf.rs/2021/08/06/paprika-3676871920-670x447.jpg)
Recept za punjene paprike: Proleće je nezamislivo bez ovog jela
Ono što je sarma zimi, to su punjene paprike proleću. Paprika je jedna od možda i najzastupljenijih vrsta povrća u našoj kuhinji i domaćice je koriste u mnogim jelima.
Zato smo za vas pripremili recept za punjene paprike koje će moći da spreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 10 paprika
- 600 g mlevenog mesa
- 120 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
sastojci za sos:
- 1 dl ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml mlake vode
- 500 ml soka od paradajza
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašike šećera
Priprema:
U lonac sipajte ulje, pa dodajte brašno i popržite ga. Dodajte mlevenu papriku, promešajte i zalijte paradajz-sokom i vodom.
Promešajte da ne bude grudvica, pa dodajte i ostale začine.
Sos sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Paprike operite i očistite iznutra, a onda ih ostavite da se osuše. Oljuštite crni luk, pa ga izrendajte ili iseckajte sitno i stavite u posudu. Pirinač operite i stavite ga zajedno sa lukom, pa dodajte, meso, so, mlevnu papriku, biber i ostale začine po želji.
Sve promešajte i stavite u frižider na sat vremena, a onda mesom napunite paprike i poređajte u dublju šerpu.
Pripremljen sos prelijte preko poređanih paprika.
Na šerpu stavite poklopac i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko dva sata.
Služite ih tople uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo sataraš i bećarac: A kako ga vi spremate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.