Pohovane pileće rolnice: Recept koji će vam svi tražiti
Ukoliko imate dilemu šta da pripremite za ručak, neka vaš izbor budu pohovane pileće rolnice.
Za pripremu ovog jela nije potrebno mnogo vremena i recept je vrlo jednostavan.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g pečuraka
- 4 jaja
- 100 g kačkavalja
- 50 g brašna
- 50 g prezli
- 5 kašika majoneza
- ulje
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Piletinu isecite na tanke šnicle, pa ih izlupajte čekićem za meso.
Pečurke isecite na listiće, pa ih propržite na malo ulja i dodajte so, biber i začine po ukusu.
Pečurke pomešajte sa kačkavaljem i majonezom.
Time premažite meso i urolajte.
Isecite krajeve, a onda meso isecite na pola.
Rolnice prvo uvaljajte u smesu od brašna, potom u umućena jaja, pa na kraju u prezle.
U tiganj sipajte veću količinu ulja, a kada se zagreje spuštajte rolnice i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju s obe strane.
Rolnice vadite na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji.
Prijatno!
(Telegraf)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.